OM SETHS

Vår nutid

Idag ligger Seths på Argongatan 4 i Mölndal, precis utanför Göteborg och är framförallt verksamma inom byggnation av bredbandsnät (fasta och trådlösa), opererande av bredbandstjänster via Fiber, Koax och LAN samt försäljning i vår proffsbutik i Mölndal.

Du kan läsa mer om vad vi gör under verksamhet och hör gärna av dig om du har några funderingar eller behöver vår hjälp.

Vår historia

Seths startade sin verksamhet 1975 då man framförallt jobbade med reparation av TV-apparater senare började man även jobba med installationer av antenner och paraboler.

Ett stort steg togs 1983 då Seths började bygga Kabel-TV i Kungsbacka i det som skulle bli Sveriges första ortstäckande nät.

Samtidigt grundades Seths Kabel-TV som under de kommande åren växte till 500.000 hushåll. Bland delägarna fanns Time Warner, United Cable, United Artist, TCI, US West, Kinnevik, Bonnier och Marieberg.

Bolaget namnändrades sedan till Kabelvision och ägandet gick över till Tele2 som 2014 sålde nätet till Telenor.

Utöver de Kabel-TV nät som byggdes med Kabelvision som beställare, totalt 350.000 hushåll i 70 städer och 140 mindre orter har vi levererat många typer av anläggningar för ljud & bild distribution under åren.

I början av 90-talet var Seths delaktiga i utbyggnationen av mobilnätet då 300 huvudcentraler byggdes åt dåvarande Europolitan.

En bredbandssatsning startade i slutet av 90-talet där Seths började operera bredbandstjänster över kabel-TV nät vilket under 2000-talet utvecklat sig vidare till nät över Fiber, LAN och Wi-Fi.

Under 2000-talet har Seths byggt fibernät och anslutningar till villor, företag, stadsnät och föreningar.

2012 tecknade Seths avtal med Göteborg Energi GothNet AB om drift- och kommunikationsoperatörstjänst i deras kabel-TV nät.

2018 tecknades avtal mellan Seths och Telenor om underhåll av deras kabel-TV nät i Västsverige med ett upptagningsområde från Halmstad till Lidköping.

2022 förvärvades Seths och systerbolaget Bitcom av AB Sappa. Seths har som bolag utvecklats oerhört snabbt de senaste åren, och med Sappa som ny stark ägare ser vi uppenbara möjligheter att växa tillsammans. I samband med förvärvet moderniserades bolagsnamnet till Seths Fiber & Telekom AB.

Kontakt

Seths Fiber & Telekom AB
031-706 27 00
info@seths.se
Box 209, 431 23 Mölndal
Argongatan 4, 431 53 Mölndal